Loomis och Opus rapporterar

Jag har ju som bekant ökat min andel aktier i portföljen. Opus hade jag sen innan men förra veckan köpte jag även Loomis. Dessutom äger jag även Fortnox, Diös och Balder. Jag har självklart fortfarande kvar min ETF med softs (läs mer om den här) och min guld-ETF (läs mer om den här). Sen ligger som bekant också en position i certifikatet Bitcoin XBT.

Jag tänkte dock fokusera på de två bolag som släpper sina q3-rapporter denna vecka. Imorgon från Loomis och på fredag från Opus. Opus är ett riktigt långcase för mig, jag tror inte att vi kommer att se någon större skillnad i aktiekursen det närmsta året utan när de investeringar de gjort börjar ge avkastning så kanske det även smittar av sig på aktiekursen. Jag tycker fortfarande att det är ett intressant bolag med en bra produkt som bidrar till att göra våra fordon mer hållbara på lång sikt. De vann för några månader sen en ny upphandling gällande New Jersey vilken skulle inbringa 20 MUSD årligen i sex år med en möjlig förlängning om fyra år, men som sedan överklagades av en konkurrent. När beslut tas ang överklagan är inte färdigt än, men jag vågar hoppas att de absolut kommer att få avtalet. Vad gäller rapporten de släpper på fredag så brukar jag säga angående Opus att jag köper mer om kursen faller under 6 kr men jag vill inte göra det dagarna innan rapport (stängde på 6,15 igår).

Opus utveckling sedan notering.

Loomis släpper sin rapport redan imorgon och förväntas ha ökat sin kvartalsomsättning till 4,3 miljarder kronor (jämfört med 4,2 miljarder samma period förra året) med en organisk tillväxt om 3,1 procent. De väntas också ha ökat EBITA-resultatet (resultat före räntor, skatt, och nedskrivningar) till 568 msek (528) vilket skulle ge en marginal på 13,1 procent (12,6).

När andra kvartalsrapporten presenterades sa VD Patrik Andersson att det gick bra för bolaget, att de vinner kontrakt och tar marknadsandelar i USA. Dessutom levererade Loomis nya finansiella mål i samband med en kapitalmarknadsdag där de ska nå intäkter på 25 miljarder kronor åt 2021, vilket går att jämföra med årets 17 miljarder kronor. Hälften av ökningen är tänkt komma från organisk tillväxt och hälften från förvärv.

 

Loomis utveckling sedan notering.

Sist jag ägde Loomis var under våren 2016, en position jag höll under några veckor – som vanligt vid den tiden. Tror jag sålde kring 200-210 kr i april vilket var precis innan uppgången har fortsatt mot dagens nivåer, hehe. Det här med att långsiktighet och att ha tålamod lönar sig alltså! 🙂 

/A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.