Feminvest Sustainable

Efterfrågan på transparens och hållbarhet ökar bland investerare idag. Tidigare har problematiken legat vid att investerare inte har velat välja bort hållbarhet framför avkastning men idag ser det annorlunda ut. För första gången någonsin räknas hållbarhet som tillväxt snarare än kompromiss.

Det är inte bara vi investerare som ställer krav på noterade bolag och fondbolag utan nu uppmuntrar till exempel Nasdaq bolag att hållbarhetsrapportera via en så kallad ESG report. ESG står för Environmental Social and Governance och betyder egentligen att bolagen eller fondbolagen skall redovisa hur påverkan på miljö ser ut. De sociala faktorerna handlar om att visa hur bolagen hanterar relationer till sina anställda, leverantörer, kunder och samhället i vilket bolaget verkar. Governance täcker bolagets ledarskap, interna kontroller, aktieägarnas rättigheter etc.

Det bästa med den här typen av rapporter är att investerare nu på ett mycket enklare sätt kan ta del av ett bolags hållbarhetsarbete. För några månader sen gjorde jag tillsammans med Emelie ett avsnitt av Feminvest Direkt där vi diskuterade Nasdaqs nya hållbarhetsrapporteringsguide ESG. Se mer om det nedan eller lyssna som podcast här.

På tal om just hållbara investeringar så jobbar vi just nu på att ta fram en produkt som kommer att automatisera hållbart sparande åt er. Jag är otroligt stolt över vad som kommer att vara Feminvest Sustainable där vi kommer att fokusera både på hållbarhet och jämställdhet och längtar verkligen efter att få presentera den för er!

/A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.