Börsuppgång tretton dagar i rad

Jag läser Ray Dalios Principles den här veckan och älskar i princip varenda en. Även om boken delvis är skriven med fokus på organisationsstruktur så handlar den även om vilka människor man omger sig av i livet. Jag tänker dock att många av principerna går att implementera på andra delar också, så som investeringar till exempel.

When you experience pain, remember to reflect

Jag är ju försiktigt inställd till börsen. Jag var det för en månad sen och jag är det nu. Jag var det under den väldigt korta nedgången som varade i några veckor och jag är än mer försiktig nu efter tretton dagars uppgång i rad. Det är inte så att jag byter inställning till börsen för att marknaden inte rör sig i sync med mina åsikter. Men hur hanterar jag till exempel min korta position? Jag handlar runt björnarna, går in och ur positionen. Dessutom tror inte jag att börsen kommer helvända och därmed tappa 50 procent på en natt och därför tror jag att det fortfarande kommer att finnas tid för omallokering.

Sen vill jag dock vara tydlig med att jag inte vill att börsen ska gå ner. För mig handlar det bara om försiktighet och förberedelse inför när det händer. Howard Marks skriver i The Most Important Thing att man aldrig kan veta vad som faktiskt kommer att ske men att det går att förbereda sig.

You can’t predict, but you can prepare

Detta citat är verkligen ett av dem som jag tycker är absolut viktigast när det kommer till investeringar. Du måste diversifiera din portfölj för att du aldrig med säkerhet kan veta vad som kommer att ske i framtiden.

Kanske luddigt inlägg. Nu ska jag till studion för att spela in Feminvest Direkt och bland annat diskutera hållbarhet, sen har jag ett par möten i eftermiddag som jag ser fram emot.

/A

1 thought on “Börsuppgång tretton dagar i rad”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.