Regeringen höjer skatten på ISK och KF

Jag vet knappt var jag ska börja. Att regeringen efter krav från Vänsterpartiet bestämmer sig för att höja skatten på KF och ISK är en sak, men sättet de kommunicerar det på kan vara det absolut värsta jag sett.

Först och främst – Ulla Andersson. Du är en skam för jämställdheten. Att bestraffa män för sitt kön är som att säga att det är okej att det är skillnad mellan könen – alltså inte jämställdhet. Det här är motsatsen. Motverkan av jämställdhet i sin renaste form. Äckligt, om ni frågar mig.

Vi kan ta en fråga i taget och börja med vad jag tycker om att skatten ska höjas på ISK och KF från början. S och V har alltså bestämt sig för att göra det mindre attraktivt att spara och investera i Sverige. Bara det är problematiskt tycker jag. Att de sen påstår att skattehöjningen är ett slag för jämlikheten får mig att se rött. Kan någon upplysa mig om när det någonsin har varit ett steg i rätt riktning att skilja på olika grupper för att skapa ökad jämlikhet? Det enda sättet att skapa ett mer jämlikt samhälle är att inte ställa grupper mot varandra. Genom att mena på att skatten i större grad drabbar män har vi indirekt sagt till männen att det är kvinnors fel att männen får betala högre skatt vilket enbart resulterar i spänningar och konflikter mellan könen. Nästa del handlar om att informera om problematiken i samhället för att ALLA grupper ska jobba mot ett gemensamt mål att skapa ett jämlikt samhälle. Inte säga att kvinnor är bättre än män eller tvärtom. Vi verkar tillsammans i ett samhälle och för att det ska kunna fungera måste vi samarbeta.

Så tack, S och V. Idag har ni tagit ett stort kliv bort från jämlikheten och jag är jätteledsen. Ni bidrar till ett sämre samhälle med större klyftor. Genom uttalanden som ovan skapar ni hat, inte förståelse och samarbetsvilja.

Hoppas att ni skäms. Det gör i alla fall jag.

/A

11 Comments

 1. Vilket ogenomtänkt inlägg av dig. Du lägger för stort fokus på kön här. Den här reformen skulle omfördela från alla rikare grupper oavsett kön, det råkar bara vara så att män i snitt är rikare än kvinnor. Detta skulle gynna jämställdheten då pengarna skulle kunna gå till t.ex mödravård. Dvs omfördela från de ojämlikt rika till de fattigare. Det här är något positivt då forskning visat att ekonomisk jämlikhet i slutändan gynnar alla i samhället, även de som ogynnas ekonomiskt av reformen genom t.ex. fler poliser, bättre sjukvård, mindre kriminalitet pga av ekonomisk och social utsatthet, högre utbildningsnivå och säkrare gator och bättre infrastruktur. Jag som isk-sparare har råd att betala några tusenlappar mer om året för detta då jag redan har gynnats av isk reformen som lett till en skattesänkning jämfört med aktie- och fondkonto. Nu är det dags att ge tillbaka.

  1. Hej! Problemet är ju just att fokus läggs på kön, det var Ulla Andersson som sa det, inte jag. Mitt problem är just att motiveringen som används är kön, inte vad skattepengarna ska användas till – det är ett helt annat problem. Jag tycker också att det är sjukt att det nu är billigare att låna än att spara. Att kalla mitt inlägg ogenomtänkt för att du inte håller med är oschysst tycker jag. Du kan ha en annan åsikt men det betyder inte att du behöver säga att jag inte tänkt igenom mina åsikter.

   Tack!

 2. Jag kallar det inte ogenomtänkt för att jag inte håller med dig, jag gör det för att du lägger oförtjänt stor vikt vid kön. Självklart kommer män (som jag) drabbas hårdare av detta, precis som rika generellt. Men vi har redan fått en enorm skattelättnad i form av ISK. Att män drabbas i större grad är en positiv sidoeffekt, inte huvudsyftet. Huvudsyftet är att få in skattepengar från de av oss som har råd att ge. Att vi ska ge tillbaka 2 veckors avkastning av den enorma skattelättnad ISK innebar tycker jag är helt rimligt om det innebär att kvinnor kan föda barn utanför sin bil. Fler barn = fler arbetare = fler konsumenter = fler utdelningar för såna som mig som har den enorma turen att leva på utdelningar (bidrag) från opriviligerade arbetare. Jag har råd att ha självinsikt. Jag är bekväm, jag lever på utdelningar och därmed andras arbete. Det är inte mer än rätt (och gynnsamt) för mig att ge tillbaka. Jag ser hellre att vi har en fungerande mödravård än massinvandring. Det sagt så ber jag om ursäkt om du tog illa upp av hur jag uttryckte mig, men jag står för idén jag förde fram.

  1. Jag tycker ju själv att problemet ÄR att vikt läggs vid kön. Jag vill inte att det ska kategoriseras eller att skattehöjningar ska ens vara nära kopplade till kön. Förstår precis ditt resonemang om att ge tillbaka, har inget att säga emot om där. Tack. Föredrar när man håller tonen på en vuxen nivå!

   1. Men massinvandring leder också till: ”fler arbetare = fler konsumenter = fler utdelningar för såna som mig som har den enorma turen att leva på utdelningar”. Att du inte gillar invandring beror alltså på att du är rasist? Jag lägger hellre mina skattepengar på invandring – som ju ger oss möjlighet (i form av personal) att ta hand om förlossningar o anönnan samhällsservice – än att mina skattepengar går till att subventionera ditt sparande…
    P.S. jag är man o svensk

  2. ISK-miljonären: Vad glad och hoppfull jag blir av att det finns personer med så bra attityd som du. Många som blir rika av andras arbeten menar att de blir det för att de förtjänar det mer än andra, du har en ödmjuk och generös inställning. Om flera tänkte som du tror jag världen skulle vara ett bättre ställe.

  3. Vadå skattelättnad ?? Det beror ju helt och hållet på vilken sparhorisont du har, hur ofta du handlar, om du gör vinst eller förlust på en affär osv… Bra Anna, bara idiotiskt att man ska lägga ännu mer skatt på våra redan skattade pengar.

 3. Bra skrivit Anna, bra att du slår ett slag för sunt förnuft. Verkar finnas lite av detta i den nuvarande regeringen…
  Bankskatten som slår mot FinTechs, häxjakt och utdrivning av företag, kaos hos polisen , mm.

 4. Det är så kontraproduktivt. Jag blir ledsen över att den stora grupp kvinnor som borde komma igång i större utsträckning med sparande i ISK eller KF nu sannolikt i mindre utsträckning kommer göra det. Detta är i princip den enda privata sparform som nu finns för pension. Vill man ha fler fattiga pensionärer utan eget sparande? Väldigt tråkig utveckling! Bra skrivet av dig Anna!

 5. Är fattigpensionär(13.000 efter skatt)Har arbetat i nästan 40 år.Tack vare skattefria utdelningar på 100.000 kr på ISK har jag själv räddat min ekonomi.Inte utan knep o knop förstås. F.D förskollärare.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.