H&M försäljning, OMX och min portfölj

H&M släppte precis försäljningssiffror för q3 under morgonen och det verkar som att marknaden hade rätt höga förväntningar med tanke på att kursen på kort tid gått från 200 till att i skrivande stund stå i över 213. H&Ms försäljning ökade med 4 % i lokala valutor under tredje kvartalet vilket kan jämföras med förväntan på 5 %. Försäljningen uppgick till 59 383 msek mot förväntade 61 621 msek exklusive moms. Försäljningen påverkades till stor del av sommarrean, förklarar H&M, vilket jag ju också skrev häromdagen. H&M missar alltså precis förväntningarna men flaggar som vanligt för att kommande period ska bli bättre. Ingen större överraskning där.

Vad gäller börsen i sig så har omsättningen ökat något och OMXS30 stängde igår på 1587,52. Inatt sköt Nordkorea ytterligare en missil över Japan som landade i Stilla Havet. Börsen väntas öppna svagt negativt. Vad gäller H&M som är ett indextungt bolag så tror jag inte att kursen kommer att röra sig avsevärt volatilt och därmed påverka OMXS30 så mycket, men vi får väl se vad reaktionerna kring H&M säger. De har ändå gått starkt framförallt senaste veckan och jag tänker återigen på rekyler i en nedåtgående kurs.

För egen del ser portföljen likadan ut som innan minus Bitcoin som jag ju sålde på motsvarande 4300 USD. Tur det med tanke på att de nu står i strax över 3300 USD. Annars är det fortfarande till större del björnar som jag kanske mer aktivt handlar samt softs och guld som ligger i portföljen. Förutom Opus då, enda aktien som fortfarande hänger kvar. Utöver det äger jag också endel fonder från ODIN (Sverige och Fastigheter) så jag är ändå exponerad mot den svenska aktiemarknaden men dessa månadssparar jag i på riktigt lång sikt. Min edge är nog snarare allokering ur ett makroperspektiv och inte branscher eller bolag i detalj. Det är i alla fall den strategin som jag rör mig mer och mer åt och känner mig tryggare med samt tycker är som roligast.

Hur ser era portföljer ut idag?

Fotografering från Mouche förra veckan! Hade gärna suttit i sängen i The Apartment och jobbat idag medan regnet faller utanför. Jag älskar hösten!

Jag kommer förresten att ytterligare kommentera skattehöjningen av ISK och visa på hur det påverkar till exempel unga som månadssparar under lång tid. Det handlar alltså inte om en liten summa och att det därför går att motivera utan de som lagt fram förslaget verkar inte känna till ränta-på-ränta-effekten. Men mer om det senare!

/A

1 Comment

  1. Hur ser era portföljer ut idag?

    Månadssparar i en Dual Momentum och en portfölj med Investmentbolag samt hos Kraken. Har även en Golden Butterfly Portfolio och den största delen i vanligt skräp-sparkonto hos Avanza. Känns surt men det är pengar som jag inte kan trixa med.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.