Guld och softs

För ett par veckor sen passerade guldet 1350 USD vilket skulle kunna bero på oroligheterna kring Nordkorea. Allt eftersom oron lagt sig har även guldpriset letat sig nedåt igen och guldpriset handlar nu kring 1310 USD.

Guld (USD) senaste månaden

Guld (USD) senaste fem åren

Jämför man guldpriset på en månads sikt jämfört med fem år så kan man ändå säga att guldpriset är relativt lågt. Framförallt i relation till börsen i sig.

Efter stormen Irma kunde vi se stora rörelser i apelsinjuice vilket i allra högsta grad påverkar mig som äger en ETF med exponering mot Softs (jordbruksråvaror) och därmed även är exponerad mot till exempel apelsinjuice.

Jag läste förresten i råvarubrevet som jag får varje vecka från Tradingportalen att Kakao börjar se attraktivt. Jag tror att jag skrev om Kakao för första gången någon gång tidigt i våras. Att man börjar se köpstyrka på dessa nivåer är inte något som förvånar mig med tanke på att priset även där varit rekordlågt efter ett starkt 2016.

Jag har förresten fyllt på min portfölj med två bolag, återkommer med vilka och varför!

/A

1 Comment

  1. Hej Anna,
    Har hittat in här ganska nyligen är och är rätt ny på aktier etc. Vill först tacka för allt du delar med dig, det uppskattas väldigt mycket! Jag blev nyfiken på det du skriver om att investera i råvaror och undrar vart man hittar de bolag som just gör det. Kan man även se i vilka råvaror de investerar i?

    Ha det gott!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.