Fredag

Kul med all respons angående mitt inlägg om rekyler under börsnedgång igår. Någon bad om min syn på vilka faktorer jag tror ger en överhängande risk för en större nedgång så jag tänkte ägna helgen åt ett sånt inlägg.

Jag kan knappt förstå hur snabbt den här veckan har gått. Eller veckorna efter semestern för den delen. Igår kväll kom en vän över på middag, jag älskar spontana vardagskvällar där man bara hänger och snackar om livet, handel och annat. Just nu sitter jag i sängen med datorn, läser morgonrapporter, dricker kaffe och lyssnar på när Micke och hundarna sover. Utan tvekan min favoritstund på hela dagen, jag är verkligen en morgonmänniska.

Börsen då? Ökad riskaptit och köpstyrka och OMXS30 har gått upp två dagar i rad. HM har på allvar börjat utmana 200 kr också. Jag minns när jag i vintras/våras i samband med att vi skrev analys med HM som case att jag funderade på vilka nivåer jag hade kunnat tänka mig att köpa HM på. När kursen då stod i 240-250 kr tyckte jag att 200 kr kändes som en mer rimlig nivå men helt ärligt, med facit i hand, så är det fortfarande knappt något fundamentalt som förändrats med bolaget och aktiekursen fortsätter att gå ner trots att vi haft en stark marknad i övrigt. Med andra ord, HM är inte intressant för mig nu heller.

HM aktiekurs i år.

I slutet av september släpper HM rapport och jag tror att vi kommer att se stora rörelser i kursen i och med att de dragit ner på informationsflödet vad gäller till exempel månadsförsäljning. Huruvida rapporten överträffar förväntningar eller inte är svårt att säga men helt ärligt så har jag inga större förhoppningar kring bolaget.

Bitcoin ligger på strax över 4700 USD i skrivande stund och nu tror inte jag längre att vi kommer se ett större nedställ där Bitcoin ens går under 4000 USD. Jag sålde ju av hälften av mitt innehav precis innan den drog upp mot 4600 USD för någon vecka sedan men har inte köpt tillbaka än.

/A

1 Comment

  1. Jag månadsparar 1000kr/mån hos Kraken. Inte bara Bitcoin dock. Kul sätt att hänga med i den svängen och förhoppningsvis fortsätter det upp upp upp.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.