Att jämföra äpplen och päron och min boendesituation

Jag älskar när ni läsare skickar in frågor och kommentarer. Jag fick en angående mitt inlägg om Nordnets Robosave (läs här) igår och tänkte svara på den:

Har du sovit under en sten senaste halvåret? Det finns ju betydligt bättre aktörer där ute… “En bråkdel av traditionll rådgivning kostar”. Kanske. Men du säger inget om att det kostar dubbelt så mycket som exempelvis Lysa. Tråkigt om du liksom många andra bloggare ska bli köpt så man inte kan lita på dig.

Hej! Nej, jag bor i en vindsvåning sen i december. Det stämmer att det finns andra aktörer som allokerar ditt kapital, Lysa är ett lysande exempel (pun intended) och det var bara några veckor sen som jag träffade dem och snackade lite om deras tjänst. För er som inte har hört talas om Lysa så är det alltså en superbillig – och jättebra – tjänst med egen plattform i vilken du kan månadsspara. Lysa låter dig först svara på några frågor för att, precis som Nordnets Robosave, avgöra din sparprofil, för att sedan fördela ditt sparande mellan aktiefonder och räntefonder. Ju högre riskprofil desto mer fokuserade aktiefonder och ju lägre risk desto högre andel räntefonder. 

Klicka på bilden för att komma till Lysa.

MEN, för att återgå till vad det här egentligen handlar om. Lysa är en fantastisk tjänst och jag gillar verkligen att fler och fler aktörer utmanar finansbranschen och ger privatsparare ett större och mer konkurrenskraftigt utbud. En annan aktör som jag också verkligen gillar är Sigmastocks. Det är alltså en tjänst som hjälper investerare att välja aktier med hjälp av en algoritm.

Klicka på bilden för att komma till Sigmastocks – nu bjuder de dessutom på två månaders gratis användning av deras tjänst (via bilden ovan).

MEN, gemensamt för både Sigmastocks och Lysa är att de inte har min favorittillgång inräknad – råvaror. Jag har ju både en och två gånger pratat om vikten av att diversifiera sin portfölj i olika tillgångsslag och pratat mycket om just råvaror – och därför tycker jag att Robosave är bra. För att det faktiskt är en robotrådgivare som även inkluderar just råvaror när den allokerar ditt kapital åt dig.

Så, nej. Det är inte alls så att jag är ”köpt”. Jag är väldigt tydlig med vad jag tror om marknaden överlag och det borde inte vara en nyhet att jag tycker att tillgångsallokering är en strategi som jag personligen håller vid. Därför gillar jag Robosave. För att diversifiering med hjälp av tjänsten tillgängliggör och förenklar diversifiering i till exempel råvaror.

/A

Lästips till dig som skrev kommentaren: ”How to make friends and influence people” och ”Never eat alone”.

2 Comments

  1. Snyggt svar på en aningen aggressiv kommentar Anna! Kom ihåg att det personen skriver inte definierar dig, utan personen själv. Du gör ett fantastiskt arbete med Economista, Feminvest och bloggen, och driver/lyfter verkligen fram oss kvinnor i finansbranschen på ett ypperligt vis! Tack för det! Så fortsätt stå upp för det du tror på and; Keep up the good work! Och fortsätt inspirera oss alla och som min gode vän Jan sa; vill man ”tillfredställa” alla tillfredställer man ingen 😉

  2. Testar Sigmastocks nu. De vill att jag köper tolv aktier idag, totalt valde jag 10 000 kr. Blir inte det rätt mycket courtage om man skall göra tolv affärer med småsummor?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.