Onsdagen

Jag kom precis hem från en aw på Riche. Jag passade på att träffa bästa Johanna som driver Style by Mouche som jag investerade i efter sommaren. När jag var där på en middag i slutet av juni köpte vi ett skrivbord som både jag och Micke föll pladask för och igår blev det levererat till Stockholm och idag var det dags att skåla in min investering med Johanna när hon ändå var här. Annars har egentligen större delen av dagen gått åt i studion. Lyx att få hänga med bland annat Tove Zander och Kristina Althoff för att snacka ekonomi. Mitt jobb alltså, så bra!

Börsen då? Efter gårdagens köpstyrka trodde jag ändå att vi skulle stänga på plus idag igen, men nej. OMXS30 stängde starkt på +1,28 % igår men på svaga -0,12 % idag. Vi börjar se en negativ trend med vissa rekyler upp men jag är fortsatt baissig (negativ) och tror på en trend nedåt. En annan trevlig överraskning var dock Opus. Jag höll ju kvar mina aktier och köpte några mer efter rapporten i måndags. Jag hade förväntat mig en större nedgång och hade laddat för att köpa mer under 5,80 kr men dit kom vi aldrig. Idag släpptes ett PM där det framkom att Opus fått ett så kallat notice of contract award gällande New Jersey i USA. Kontraktet ska gälla i sex år och väntas inbringa 20 miljoner USD årligen under perioden. Aktien drog iväg från 5,90 kr som den stängde på igår för att till slut stänga på 6,40 kr. Ett tydligt exempel på hur viktigt det är att följa sin strategi egentligen, tänk om jag hade bestämt mig för att sälja efter rapporten i måndags?

OMXS30, storbolagsindex mellan 2 maj – 23 augusti

Bitcoin är fortsatt volatil och var tidigare i veckan nere och touchade på strax över 3700 USD som lägst för att nu återigen klättrat tillbaka till strax över 4200 USD. Jag köpte en mindre position för några veckor sedan som jag skalat in och ur i men är nöjd med den size jag ligger i nu.

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.