OMXS30 och råvaror

Kort uppdatering kring vad som sker i veckan. OMXS30 stängde på minus igår vilket gör att den totala uppgången för året nu endast ligger på +1,30 %. De senaste sex månaderna dock på -2,10 % samt -6,22 % senaste tre månaderna. Jag tycker att det börjar kännas tydligare och tydligare att vi faktiskt är på väg nedåt, vilket inte minst märks med tanke på att vi inte haft någon större rekyl uppåt än och vi kan tydligt se fallande toppar och bottnar.

Efter toppen i maj kan ni se hur både bottnar och toppar faller och vi kan börja se en tydlig trend nedåt. Viktigt dock att komma ihåg att ett vanligt mått för att säga att vi befinner oss i en beartrend är att börsen måste ha fallit minst 20 % från toppen i tre månader.

Jag är fortfarande nöjd med min fördelning mellan aktier/btc/guld/softs/likvid. Guldet stängde igår på 1316 USD vilket ger det en total ökning om 15,24 % i år men strax över 5 % de senaste sex månaderna. Guld blir överlag attraktivt för investerare när börsen är orolig, så att nivåerna nu stiger är inte så konstigt med tanke på börsen samt oroligheter på grund av till exempel Nordkorea.

/A

1 Comment

  1. Hej!

    Tack för en intressant och lättförstådd blogg för oss nybörjare! Jag har börjat läsa mer och mer om kryptovalutor och även investerat i BTC (2013) och ETH (2017). Jag har inte riktigt förstått fördelar och nackdelar med att köpa direkt via en wallet (typ Bitstamp) eller som du har nämnt investera i tex BITCOIN XBT?

    Jag undrar också om du har något bra tips på _när_ man ska sälja eller köpa? Jag förstår att det är svårt att säga rakt av, men hur går dina tankegångar? Går det att någorlunda effektivt analysera t.ex. valutans uppgång/nedgång x antal % i några dagar/veckor/månader i följd, samtidigt som man hämtar information i någon bra tidning eller en influensrik blog?

    Tack på förhand!
    Josefine

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.