Fördelning i portföljen

God morgon! Börsen stängde på minus förra veckan vilket ger oss totalt -4,21 procent i utveckling de senaste trettio dagarna. Jag äger fortfarande björnar (XACT Bear) och fortsätter att titta efter andra alternativ än aktier. Just nu ser min fördelning ut enligt nedan (endast portföljer inräknade, alltså inte t ex det onoterade).

Mycket vikt i softs, här är både mina positioner i bara Kakao och Kaffe samt en ETF med större spridning. Utöver det äger jag numera även URA sen en tid tillbaka, men jag tänker att det krävs ett helt inlägg för det. Jag och Micke pratade kort om URA i senaste Feminvest Direkt och nämner även då att vi är medvetna om att det kan vara kontroversiellt men att det är bättre än t ex kol. Jag äger guld, såklart. Och så småningom kommer jag att vikta om softs till större andel guld, jag har en tanke om en allokeringsstrategi som nog hade krävt en hel uppsats för att förklara men nog om det. Det finns en liten andel räntor och BTC igen sen förra veckan, kul med uppbrottet under helgen.

Softs index, OMXS30 och GLD sen september 2014.

Överlag gillar jag fördelningen, känns skönt att ligga likvid och inte vara så exponerad mot aktiemarknaden just nu. Vi får se hur kommande vecka blir för börsen, kommer vi att se en rekyl upp efter en månads nedgång eller fortsätter vi ned mot en så småningom bearmarknad?

/A

1 Comment

  1. Tack för din inspo. Kaffe har jag inte tittat på men guld vad jag hört ska jag inte ge mig in på ? För riskabelt tycktes de. Men kaffe och kakao ska jag ta mig en titt på.

    Tack sköna böna ?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.