Börsveckan, PMI och Opus

God morgon! Nu börjar Q2-rapporterna på allvar trilla in. Idag får vi till exempel se Melker Schörling och Christian Berner på Stockholmsbörsen. Det blir spännande att se hur de ser ut. Annars får vi se inköpschefsindex (PMI, Purchasing Managers’ Index, ett mått på tillverkningsindustrin. PMI mäter orderingång, produktion, sysselsättning, leveranstider och lager av inköpt material och syftar till att mäta den rådande konjunkturen) från både USA och Europa samt arbetslöshetssiffror från Sverige.

Börsen stängde på minus även förra veckan och så även min portfölj efter Opus rapport. Jag äger inte många aktier längre men Opus ligger fortfarande kvar. Efter en Q2-rapport som inte nådde upp till förväntningarna stängde de mer än 11 procent ned, vilket såklart märktes. Ökade kostnader för expansion till nya marknader och produkter gjorde att EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortizationrörelseresultat före räntor, skatter, nedskrivningar och avskrivningar) minskade till 90 MSEK mot de 116 MSEK som snittprognosen låg på. Jag köpte mer på 6,35 sek och kommer att fylla på ytterligare om aktien går under 5,80 sek.

Opus Group, utveckling senaste veckan.

Annars väntas börsen öppna på minus idag igen och med tanke på senaste tidens utveckling samt oroligheter i omvärlden är det till och med ganska troligt att vi ser en fortsatt nedgång. På en månad är OMXS30 ned 6,54 % och de senaste tre månaderna ned totalt 5,91 %.

Hur känner ni för börsveckan?

/A

1 thought on “Börsveckan, PMI och Opus”

  1. Hej! Idag fick vi nys om att JPM har en större blankningsposition i Opus. Hur agerar du på den informationen? Frågan är om de hade koll på det nyvunna kontraktet i NJ som Opus presenterade idag eller om de blev tagna på sängen. Vad tror du?
    Mvh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.