Börsens cykler och Feminvest Direkt

Imorgon drar inspelningarna av Feminvest Direkt igång. Första avsnittet som sänds efter sommaruppehållet (sänds 10 augusti) gästas av Micke igen, vi kommer att diskutera börsens cykler och diversifiering (tydligen det roligaste jag vet just nu). Jag har en tanke om en portföljstrategi som sträcker sig på tio-tjugo år om hur portföljen kan följa börsens cykler. Jag ska fila lite mer på hur jag tänker mig i ett annat – och lite längre – blogginlägg men kort och gott vikta om mellan olika tillgångsslag på en ett- till treårsperiod beroende på vilka tillgångsslag som är billigast/dyrast. Till exempel så tenderar råvaror som guld att stå högt vid en försvagad börs – då kan det alltså finnas en idé att vikta om från bara aktier till större del råvaror om börsen stigit mycket under flera år i rad. Som sagt – återkommer i frågan. Självklart är jag inte först med tanken, det är knappast en ny idé och jag bör inte tilldelas något pris för min fantastiska upptäckt, hehe.

Förutom Micke i rutan så ska jag även träffa Jessica Löfström, grundare av ExpanderaMera och en helt otrolig förebild för entreprenörer. Hon stod upp bland annat upp för sin sak mot byggbranschen och vann. Det avsnittet kommer att släppas den 17 augusti. Veckan efter det får vi träffa Alexander Gustafsson från Nordnet, sist vi gjorde film ihop hos Nordnet tyckte vissa på Twitter att jag var för kort och såg ingen tillväxtpotential. Hehe.

Mitt jobb alltså, en ynnest. På riktigt känner jag verkligen så. Roligt hela tiden!

Nu ska jag investera en timme i mig själv med en podcast i öronen på en promenad i solen!

/A

2 thoughts on “Börsens cykler och Feminvest Direkt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.