Bitcoin

Vi har det helt magiskt här, igår kväll åkte vi ut med en segelbåt och snorklade först vid en vik och seglade sen tillbaka till Hvar vid solnedgången. Kan lägga upp ett inlägg med bilder från våra dagar i Hvar lite senare, men nu tänkte jag prata lite om Bitcoin istället.

Jag sålde ju mina sista nästan på toppen och har inte tyckt att jag hittat ett ingångsläge igen än. När jag kikade imorse såg jag att den ligger på strax över 2000 USD just nu, till skillnad från över 2300 USD som den stod i igår. Tycker jag att detta är ett bra ingångsläge? Nja, jag tror att vi ser lägre nivåer innan vi är tillbaka på ATH. Så jag håller mig med andra ord utanför ett tag till.

Utveckling tre månader.

Sen bör man om man handlar eller är intresserad av att handla Bitcoin just nu också ha 1 augusti i åtanke. Det som kommer att ske den 1 augusti är att de som minear (gräver) egna bitcoins kommer att försöka tvingas uppdatera till ett nytt protokoll som heter BIP148. Anledningen är att man vill försöka få slut på block size-debatten som pågår och därmed hämmat utvecklingen av Bitcoin det senaste året.

Innan den 1 augusti tycker jag att risken är för stor för att gå in igen, det känns helt enkelt onödigt. OM det skulle resultera i att Bitcoin delas upp i två kedjor kan det leda till att de som äger sina BTC via plattformar och kanske inte har full kontroll på sina wallets kan bli av med sina BTC om de hamnar på fel kedja, att de är tillgängliga via båda kedjorna men att du som ägare tvingas välja eller att du helt enkelt blir av med alla.

Det här gäller ju dock inte Bitcoin XBT (certifikat) eftersom att det inte är direktägda coins.

Tänkte att ni också skulle få en uppdatering om mina tankar kring börsen i sig snart också, många rapporter som släpptes i veckan var ju ganska sura och till exempel Skanska vinstvarnade efter att en av deras verksamheter inte kommer att nå upp till förväntad omsättning utan knappa 10 procent av förväntat resultat.

/A

2 Comments

  1. Hej Anna,

    En fråga ang de du skriver om Bitcoin. Vad menar du med ”hamnar på fel kedja” syftar du då till den nya kedjan eller den som varit?

    Tack för en bra blogg

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.