Förvalta åt förvaltare

Alltid hos Syding Svahn. Trött Ronja, läsande Micke och jag och Capex som stör.

Sen ett par veckor tillbaka förvaltar jag en liten del av Mickes portfölj. Han kom på att 1) han tycker inte att det är speciellt roligt och 2) att jag kanske skulle göra ett bättre jobb och så fick det bli. Bara ett par timmar efter att vi kommit överens om att det faktiskt var en bra idé och inte något vi fick för oss för stunden hade vi skrivit ett juridiskt korrekt (nästan i alla fall) förvaltningsavtal. Tanken är att jag ska sköta portföljen i princip precis som jag sköter min egen men eftersom att det inte är mina pengar så är jag kanske inte riktigt lika riskbenägen, vilket syns i avkastningen (min egen går bättre, sorry älskling). Svårt att säga så mycket mer efter två veckor men just finns bland annat följande positioner i portföljen; BTC (dock inte över helger, precis som i min egen portfölj), guld, kakao och kort H&M. Utöver det ligger ett par andra bolag men han är långt ifrån fullinvesterad. Finns ingen anledning att stressa in i positioner.

Jag tweetade (ni som inte har skaffat Twitter än borde göra det asap) efter att jag börjat förvalta åt Micke att min största achievment är att Europas bästa hedgefondförvaltare tror att jag är en bättre investerare än honom men att det sämsta i mitt liv är att min pojkvän verkar vara lite efterbliven (roligt eftersom att han är både och).

Inser att det där endast är kul på Twitter.

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.