Konsumtion

När jag gästade en Economistas podcast så pratade jag om mina bästa spartips. Jag sa bland annat att jag och Micke aldrig slänger mat och att jag aldrig spontanköper till exempel kläder utan väntar några dagar.

För mig handlar investeringar och konsumtion om en balans för att nå finansiell frihet. Varenda krona jag konsumerar idag innebär en krona längre till ekonomisk frihet, med det tankesättet blir det lite enklare att avstå onödiga köp som inte gör mig lycklig i framtiden.

Hur tänker du kring din egen konsumtion?

För er som inte lyssnat på avsnittet, gör det här.

 

2 Comments

  1. Hej!
    Tog dig på orden vad gäller kronor, litet blir ju stort o jag vet att jag lurar mig själv men!
    Jag har skapat ett konto som jag döpt till ” Glamourkonto”och där för jag in Erhållna rabatter från mataffären, handlar mest på Ica o Willys, jag jagar inte rabatterna utan jag handlar varor som jag har åtgång på. Kul kan bli en slant vid årskiftet o spendera lite lyx i tillvaron.
    TACK för trevliga inlägg
    Hälsningar /Laila

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.