Investera med Lendify

Jag har ju skrivit en hel del om att man bör diversifiera sitt sparande i olika tillgångsklasser och jag kan förstå att det kan kännas som ett stort steg när man kanske precis börjat med aktier. Jag tänkte dock slå hål på den myten i ett väldigt roligt samarbete med Lendify. Jag har ju tidigare nämnt Lendify som ett fintechbolag som gör ränteplaceringar roliga och till en bra investering igen till skillnad från tråkiga lågräntefonder som knappt genererar avkastning.

Det bästa med att investera via Lendify är att det inte är korrelerat till börsen. Det innebär att NÄR vi ser en nedgång på börsen (för vi kommer att se en korrektion så småningom) så kommer din investering i Lendify inte att påverkas alls utan fortsätter att betala ut räntan till dig.

Så vad är Lendify? Hos Lendify kan du investera i lån till kreditvärdiga privatpersoner som betalar amortering och ränta till dig istället för till banken. Precis som när dina pengar idag ligger på ett sparkonto men med väldigt låg ränta hos en storbank kan bankerna använda ditt kapital för utlåning till andra kunder. Trots att de i många fall av blancolån tar höga räntor får du som sparar hos banken knappt någon ränta på ditt sparkapital alls. Idag talar vi ju verkligen om en nollränta på traditionella sparkonton. Lendify vill ändra på det. Genom att låna ut pengar till privatpersoner via Lendify kan 1) Lendify erbjuda de som lånar pengar via deras plattform en lägre ränta och dig som investerare en högre ränta tillbaka på dina investerade pengar. Win-win alltså!

Enkelt förklarat kopplar Lendify ihop låntagare med privatinvesterare och pressar alla kostnader vilket innebär att den som lånar får en bra deal och du som investerar får en hög ränta.

Är det säkert? Som med alla investeringar medför även den här typ av placeringar viss risk. Lendify lånar dock endast ut pengar till kreditvärdiga personer med en sund ekonomi. Visste ni att snittlåntagaren hos Lendify är 40 år, har en årsinkomst på 400 000 kr, 60 procent av låntagarna äger sin bostad och lånar pengar till renovering. Anledningen till att de väljer Lendify är för att de kan erbjuda en bättre ränta än traditionella banker.

Hur går det till? Via Lendify kan du investera antingen genom autoinvestkonton sprids ditt investerade kapital på minst 20 stycken olika låntagare för att sprida risken. Välj löptid mellan 1 och 10 år och hurmycket du vill investera, resten sköts automatiskt. Alla lån hos Lendify är annuitetslån, vilket betyder att de återbetalas med ett fast belopp månadsvis förränta och amortering tillsammans. Det betyder att du får månatliga betalningar till ditt konto utbetalat, dessa kan du välja att återinvestera – vilket är perfekt om man verkligen vill utnyttja ränta på ränta-effekten.

Hur har jag gjort? Jag bestämde mig för att börja med en engångssumma på 5000 kr och sen en månatlig överföring om 1000 kr i 10 år. Med återinvesterad ränta kommer mitt totala kapital hos Lendify uppgå till 194 044 kr! Du kan själv se här hur mycket intjänad ränta du kan få på ditt kapital.

Det är jätteenkelt att komma igång. Skapa ett konto med Mobilt Bank-id och gör en insättning säkert antingen via Trustly eller bankgiro. Jag har valt Lendifys autoinvestkonto med återinvestering av räntan som betalas ut till mig. Pengarna ligger just nu och väntar på låntagare och så fort de är i arbete så kommer min ränta att betalas ut och sedan återinvesteras – smart va?

/A

1 Comment

  1. Hej,
    Alla som är intresserade att starta ett konto och investera i P2P via Lendify får bonus på 500 kronor, när man investerar minst 10000 kronor.

    Om du vill starta ett konto och placera 10000 kr så gå med via min länk så får vi båda en bonus på 500 kronor.

    Inbjudningslänken till bonusen är: https://lendify.se/r/yxbxBUiCQ8

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.