Tisdag och H&Ms försäljning under mars månad

Efter ett kortare påskuppehåll på börsen är det äntligen snart dags för öppning igen. Med tanke på att jag var i Paris förra veckan och då bara var inne stundtals så ser jag verkligen fram emot både en arbets- och en börsvecka.

Fokus idag ligger på H&Ms försäljningssiffror för mars 2017, tidigare har de rapporterat om en ökning av försäljningen 1-28 mars 2017 med 7 procent. Den totala ökningen för hela mars slutade på 6 procent.

H&Ms utveckling 5 år jämfört med OMXS30. 

En intressant tanke angående H&M: I en extremt haussad marknad har de alltså gått från att ha stått i som högst 368,50 SEK till att nu handlas under 220 SEK. Nej, H&M kommer med all säkerhet inte att gå i konkurs, men om jag är optimistisk för aktiens utveckling? Nej. Hittills har relativt positiva besked gett en kort tillfällig uppgång för att aktien sedan stängt på minus. Många utländska ägare har sålt av stora delar av sitt innehav. H&M är en svensk folkaktie och vi har alltid älskat att påpeka hur lönsamt det varit att äga H&M på sikt, problemet är att vi med historisk data inte kan förutse framtiden. Det kanske är dags att röra sig mot nyare och bättre alternativ?

Imorgon släpper Qliro Group sin Q1-rapport för 2017. QLRO äger ju bland annat CDON, Nelly, Lekmer, Members.com, Gymgrossisten m fl och är i alla fall för mig ett mer intressant bolag att titta på än H&M.

Av QLROs affärsområden går Lekmer absolut sämst, de står för 11 procent av koncernens omsättning men hade en rörelsemarginal (så stor del av varje omsatt krona som blir över för att täcka kostnader och ge eventuell vinst) på -18 procent jämfört med hela koncernens – 1,9 procent under 2016.

Jag inser nu att det finns en hel del att skriva om QLRO så jag får återkomma med det i veckan!

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.