Lynchspaning i Paris

Efter förra inlägget om att jag inte sett några H&M-butiker i Paris än såg jag faktiskt flera komma gåendes med kassar från H&Ms butiker. Jag tänkte dock att jag skulle göra en lynchspaning när jag ändå var på plats så jag har tagit fram lite siffror på antal butiker vad gäller Inditex och H&Ms varumärken.

Om man kollar på fördelning fysiska butiker i Paris så har Inditex totalt 57 butiker och H&M-koncernen endast 26 butiker. Rent spontant säger dessa siffror absolut inget mer än att Inditex rent krasst har fler butiker. Hur försäljningen ser ut finns det tyvärr ingen offentlig statistik på för Paris för respektive koncern. Dessutom är inte onlinehandeln inräknad vilken ju utgör en extremt stor del av försäljningen.

Jag tänkte dock ändå, när jag ändå kikade på statistik att jag kunde kolla hur många av butikerna som utgjordes av respektive varumärke. Vad som är viktigt att tänka på här är dock att även om det står att H&M Home utgör 30 procent av alla butiker så har de faktiskt inga egna butiker här utan 11 av de 13 H&M-butiker som finns i Paris har även Home-sortimentet. Näst störst efter H&M kommer COS och sen &Otherstories. Monki och Cheap Monday har varsin butik och Weekday finns inte alls i Paris.

Om vi istället kollar på Inditex så ser fördelningen ut enligt nedan.

Här har faktiskt Zara Home helt egna butiker och går inte att hitta i Zaras klädaffärer. Massimo Dutti är också stora, jag ser dem lite överallt i stan. H&Ms egna varumärke har faktiskt bara fyra butiker mer än Massimo Dutti i Paris.

Vad säger det här? Absolut ingenting utöver att Inditex har fler butiker än H&M i Paris. Det säger ingenting om försäljningen eftersom att vi inte har några siffror från vare sig försäljning i butik eller online. Det säger heller ingenting om omvärlden eftersom att detta endast är en samlad bild av fysiska butiker i Paris. Det enda vi med säkerhet kan utläsa av antalet butiker är att Inditex med all säkerhet betalar mer i lokalhyra än H&M i Paris.

Det var den lynchspaningen!

/A

3 thoughts on “Lynchspaning i Paris”

    1. Det är ett uttryck för hur man kan göra enkla vardagsspaningar baserat på en känd förvaltare som heter Peter Lynch! Kan skriva ett blogginlägg om det! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.