Börsveckan (och min vecka)

Efter ett par dagars feber i slutet av förra veckan har vi mestadels tagit det lugnt i helgen. Jag piggnade till i fredags kväll och gick till gymmet både igår och idag. Har fortfarande träningsvärk sen mitt PT-pass i onsdags morse och lär ha ont tills det är dags att träffa honom igen på torsdag. Veckan som kommer lär gå extremt fort. Imorgon spelar vi in några nya avsnitt av Feminvest Direkt under förmiddagen. Under eftermiddagen väntar ett mötesmarathon och på kvällen kommer några kompisar över på middag! På tisdag flyger jag till Köpenhamn tidigt för att föreläsa i Lund och sen hålla i Feminvest-event i Malmö innan jag ska träffa en vän för middag. På onsdag flyger jag tillbaka till Stockholm, möter upp lite vänner och på torsdag morgon startar jag dagen med ett pass med min PT. På fredag kommer min familj upp till Stockholm för att gå på balett med mig och Micke (han är väldigt exalterad, jag lovar) på lördag och på måndag om en vecka åker jag till Paris i några dagar med en vän.

Lördagsfeelingen på de här två. 

Vad händer på börsen då? På måndag presenterar Melker Schörling och Svolder som vanligt substansvärde. Det jag tycker ska bli mest spännande i veckan är dock KappAhls rapport på torsdag. Med H&M i negativ trend är det kul att jämföra med konkurrenter. KappAhls kurs har väl kanske inte sett så extremt rolig ut sen notering och verkligen inte det senaste året, men det ska ändå bli spännande att se.

KappAhl utv sen notering

Om man jämför med till exempel spanska Inditex (som bl a äger Zara) så ser trenden desto roligare ut, dessutom äger Inditex varumärken som jag tror mer på om man enbart tittar på det. Jag tycker dock att det är intressant att de äger hela produktionskedjan vilket verkligen möjliggör bra bruttomarginal. Vid senaste rapporten kunde dock lägsta bruttomarginalen på 8 år redovisas, 57 procent under 2016. Detta kan möjligtvis ha att göra med att Zara sänkt priserna de senaste två åren för att nå till tillväxt i jämförbar försäljning, prissänkningen hjälpte och detta hjälpte Inditex nå en försäljning på + 10 procent under 2016, vilket är den snabbaste takten på 14 år.

Inditex utv sen notering

/A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.