Press på bolag som inte tar hänsyn till klimathot

Ett återkommande tema denna vecka i bloggen har ju varit klimathotet, hur det påverkar vår ekonomi och hur vi kan styra våra investeringar för att 1) inte investera i något som är skadligt för miljön samt 2) investera i något som är långsiktigt hållbart. Nu har världens största fondförvaltare BlackRock skickat ut en varning om att i bolag börja utesluta styrelsemedlemmar som inte tar klimathotet och hur det kan påverka bolagen på allvar.

BlackRock har på sin hemsida publicerat ett inlägg där de skriver att risken med klimathotet medför ett systematiskt problem. I längden medför det inte bara ett hot mot klimatet och miljön utan kommer även att medföra extrema ekonomiska kostnader för de bolag som inte anpassat sig.

Att fler och fler bolag tar ställning till fördel för klimatet krävs för att vi ska klara vårt mål om en tempeteraturhöjning om endast 2 grader.

Ni har väl inte missat avsnittet av Feminvest Direkt där jag och Ingmar pratar om de konsekvenser klimathotet medför till vår ekonomi? För er som hellre bara lyssnar i podcastformat så kan ni hitta avsnittet här.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *