H&M q1 2017

Och idag var den här, H&Ms rapport för första kvartalet 2017. Trots att prognosen för rörelseresultatet för perioden låg på 2,784 msek och H&M redovisade ett högre rörelseresultat om 3,159 msek stängde kursen på -4,01 procent. Aktien steg tre procent när börsen öppnade men vände väldigt snabbt ned.

H&Ms utv. en vecka.

Under hösten 2017 kommer H&M att lansera sitt nya varumärke Arket som enligt utsago kommer att erbjuda enkla och tidlösa kollektioner för män, kvinnor och barn, accessoarer samt ett utvalt sortiment till hemmet. Tidigare har de flesta av H&Ms varumärkessatsningar gått bra så det ska bli spännande att se hur Arket tas emot.

Försäljningen för mars månad var dock sämre än väntat. Prognosen för mars låg på 11,1 procent men mellan 1-28 mars ökade försäljningen endast med 7 procent. Detta tillsammans med ett ökat varulager som delvis beror på fortsatt kraftig expansion men även på grund av att försäljningen i mars var sämre än väntat.

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.