Böcker

Jag skrev förra helgen ett inlägg om att jag läser fyra böcker samtidigt, oftast är det två fiction och två non-fiction. Vad jag läser speglar på många sätt vilken fas jag är i. Just nu läser jag två böcker om nätverkande, en bok om hur man skriver böcker på ett effektivt sätt och en psykologibok.

Skärmavbild 2017-02-26 kl. 17.58.18

Give and take av Adam Grant har skrivit en bok om varför det gynnar dig i längden att hjälpa andra. Han delar upp personlighetstyper i tre kategorier, givers, takers och matchers och förklarar varför det gynnar dig att vara en giver. Kort förklarat menar Grant att en giver handlar om att investera i relationer som kan ge avkastning längre fram men helt utan baktanke. En taker armbågar sig istället fram vilket leder till framgång – i det korta loppet. Matchers är den absolut vanligaste personlighetstypen och är de som ger vad de får. Bra bok som verkligen belyser hur viktigt det är att vara vänlig och hjälpsam mot andra, även om du inte förväntar dig något tillbaka.

Published av Chandler Bolt är precis som det låter en bok som ger dig praktiska verktyg att skriva en egen bok på 90 dagar. Jag skriver just nu en handbok i nätverkande, därav mina fyra bokval just nu.

Never eat alone av Keith Ferrazzi är inne på samma spår som Give and take av Adam Grant. Den beskriver vikten av att investera i rätt relationer och hur du gör det.

The psychopath test av Jon Ronson ifrågasätter dagens normer och vad det är som gör att vi idag bestämt vad som är normalt och inte. Ronson intervjuar extremt spännande figurer och ställer precis rätt frågor, både till doktorerna och ”psykopaterna”.

Genom att jag läser fyra böcker åt gången så går läsandet något långsammare. Jag brukar dock byta ut en bok i taget!

1 Comment

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.