Ha en plan – följ den

Med risk för att verka tjatig när det kommer till Gomspace – jag får fortfarande frågor på Shareville och tänker därför att det är ett bra exempel att med Gomspace förklara en del av min strategi när jag handlar. Jag vill förtydliga att detta gäller hur jag tänker med mina få långa positioner.

Ett av de vanligaste felen man kan göra på börsen är att 1) köpa för sent och 2) sälja för att man blir rädd vid en nedgång.

Jag förhåller mig till dessa två situationer på följande sätt; har tåget redan gått väntar jag på nästa och sjunker en aktie jag tror på långsiktigt så passar jag på att sänka mitt GAV. – Vilket var precis vad jag gjorde med Gomspace där jag nu har ett GAV på 11,75kr.

Ska du hålla en position under lång tid spelar inte den dagliga volatiliteten så stor roll – om det inte är så att det sker en händelse i omvärlden eller bolaget som gör att du får omvärdera din position såklart. Ett vanligt ordspråk lyder ”sitt lugnt i båten” och det är precis vad du ska göra. Genom att jag inte fick panik som många andra och sålde av första handelsdag och göra en förlust med nästan 35 procent när aktien stod som lägst valde jag att handla mer – vilket nu har lönat sig i efterhand. I torsdags stängde GS på 12,15kr.

Jag tror dock att det är ett flertal som kommer att hämta hem vinst när börsen öppnar igen imorgon, då kanske jag passar på att sänka mitt GAV ytterligare. Det här var inte ett inlägg som var tänkt handla om GS utan jag använde det snarare som exempel.

När du handlar – gör en plan och följ den. Omvandla inte trades till långa positioner, håll inte kvar vid gamla surdegar, bli inte för girig om du sedan innan bestämt dig för att sälja när du uppnått en viss avkastning. Att följa sin plan lönar sig i slutändan.

Happy trading!

/A

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.