Tesla

Tesla är ju ett minst sagt aktuellt bolag just nu. Jag har varit försiktig med dem av den enkla anledningen att jag personligen är tveksam till om de kommer att lyckas leverera de cirka 200 000 bilar som kunderna bokat samtidigt som de ska driva ett flertal andra kapitalkrävande projekt som en ny fabrik. I dagsläger har Testa cirka 1,4 miljarder dollar i kassan men kommer enligt Johnson att behöva mycket mer. Vad gäller de 400 miljoner dollar i kontant som betalats i förskott av de kunder som bokat deras nya Model 3 (som jag är tveksam till om den kommer hinna levereras i tid) kan de inte använda dessa då de eventuellt kan behöva återbetala pengarna till kunderna.

Brian Johnson, analytiker på Barclays, menar att Tesla någon gång under andra kvartalet kommer att behöva göra en nyemission på 3 miljarder dollar, detta innebär att bolaget skulle behöva sälja 14,5 miljoner nya aktier till dagens aktiekurs.

section-initial-touch

Tesla model 3

/A

1 Comment

  1. Jag har svårt att se Teslas potential men är helt säkert väldigt påverkad av en podd som tog upp dem, om det var podden @sparapengareller @börspodden. Där man jämförde Teslas börsvärdering med BMW vilket var just då lika. Frågan är om Tesla har så stor fördel teknikmässigt mot sina konkurrenter? Och är det lika häftigt att köra en Tesla när/om de ska sälja till den breda marknaden?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.