Q&A – A

Vad har du för bakomliggande strategi?

Jag har skrivit ett inlägg om den generella strategi jag har här men kan utveckla ytterliggare.

 1. Det första, och kanske viktigaste när det kommer till trading för mig, är att jag bara handlar när jag har tid. De senaste veckorna har jag legat lågt med tradig just för att annat kommit i vägen. Om jag inte hinner göra min hemläxa om aktien innan ett köp eller har tid att följa kursen per minut så finns det ingen anledning att handla kort från början. Jag menar att det är viktigt att aldrig, aldrig stressköpa en aktie för att det spekuleras i att den kommer rusa om jag inte själv vet eller förstår varför.
 2. Jag skiljer på trade och investeringar och låter inte en trade övergå till att bli en långsiktig investering. Om jag köper en aktie för ett specifikt event så bestämmer jag mig innan för när jag ska sälja den. När/om jag når det målet så säljer jag av aktien, jag låter aldrig en trade bli en investering.
 3. Ta reda på vad du tänker köpa! Det är lätt när man har gjort några bra trades att ”flyta med” och bli triggad att handla mer och snabbare. Gör inte det, handla inte i ett bolag, oavsett om det är långsiktigt eller kortsiktigt om du inte förstår vad de gör och varför de gör det.
 4. På samma sätt som jag säljer av en trade när den nått ett specifikt mål så säljer jag även en trade som gått med förlust till det värde jag bestämt mig för innan. Det är skillnad på att sitta lugnt i båten och inse att man ”missat tåget” vid en trade. Kontrollera dina förluster genom att inte låta dem bli större än du räknat med från början.
 5. Var inte rädd att missa en trade! Om du missat en affär ska du inte vara orolig att du missat tåget och försöka hoppa på för sent, jag lovar att det alltid kommer ett nytt tåg!

Happy trading!

/A

2 Comments

 1. Hej Anna!
  Roligt och spännande att läsa din blogg. Undrar; vad har du för program när du tradar?
  Jag började för ett par år sedan med tanken- köp o behåll. Men det fungerar inte riktigt i detta börsklimat. Blir för mkt minus. Vad har du för regel när du går med förlust, hur stor i procent eller?

  Tack för att du delar!

 2. Hej! Kul, jag kände mig lite träffad av att en trade aldrig skall bli en investering. Har ganska nyss börjat och har en förmåga att börja tro på företagen jag vill trada, vilket gör att jag missar en hel del vinst jag kunde tagit hem och sedan gått in igen när den svänger.. Så tack! 🙂

  Jag är också intresserad av vilket program du använder, och hur mycket går du på teknisk analys?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.