Fun fond

Jag har tidigare nämnt att jag och min sambo har en portfölj som vi kallar för vår ”fun fond”. Den avser alltså att finansiera allt vi vill göra i form av resor, upplevelser etc. Just nu befinner vi oss i Puerto Banus i Spanien på en kort avstickare som helt är finansierad med medel från vår fun fond, otroligt roligt!

Skärmavbild 2016-03-26 kl. 11.08.16

Så, ponera att vi gör en insättning om 10 000 kr i vår portfölj som ger oss en avkastning på 50 procent så har vi sedan 15 000 kr. Det är här det roliga börjar, av grundinsättningen låter vi 100 procent av insättningen ligga i långa aktier men vinsten på 5000 kr delar vi upp i kategorierna riskkapital och uttag. Vi tradear med 75 procent av vinsten, alltså i exemplets fall 3750 kr och tar ut resterande 25 procent, 1250kr. Tidigare har vi faktiskt även återinvesterat de sista 25 procenten men har nu valt att börja plocka ut en liten del av vinsten för att kunna använda vår fun fond som det var tänkt från början.

Happy trading!

/A

3 Comments

  1. Kul idé, blir inspirerad själv. Jag läste just inlägget på Feminvest där du skrev att du har testat att leva både som systern Spara och systern Slösa och nu kör på en kombination. Låter som att du idag lever som den okända systern Investera som Tobias Schildfat skriver om i sin bok Vägen till din första miljon.

    1. Hej!

      Det stämmer, det var också en av de första böckerna jag läste när jag började intressera mig för börsen. Rekommenderar alla som är nyfikna men rädda att det är svårt och krångligt att läsa den, otroligt pedagogisk!

      Trevlig kväll!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.